Haberler

Avrupa Müslüman Kadınlar Forumu (EFOMW), birçok Avrupa ülkesinde faaliyet gösteren Müslüman kadın derneklerinin bir araya gelmesiyle 2006 yılında oluşturuldu.

EFOMW, Müslüman bir kadının vatandaş olarak toplumdaki katılımını desteklemek ve endişelerine daha iyi cevap vermek, çıkarlarını savunmak ve uygulamak için Avrupa Birliği içinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

EFOMW’nun çalışmalarının merkezini, Müslüman kadınların Avrupa toplumlarındaki durumu ve Müslüman kadınlara yönelik yapılan ayrımcılık ve ırkçılık oluşturmaktadır. Bu kapsamda bir sivil toplum örgütü olarak dâhil etme, güçlendirme, ayrımcılıkla mücadele ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında çalışan EFOMW, Avrupa’daki Müslüman kadın örgütlerinin en büyük ağıdır.

2003’ten bu yana her yıl Avrupa’nın farklı ülkelerinde çalışma toplantıları düzenleyen EFOMW 2018 yılı Genel Kurul Kongresi’ni Türkiye’de Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı’nda gerçekleştirecektir. Toplantıya Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen üyelerin yanı sıra Türkiye’de kadın, çocuk, insan hakları, yoksulluk ve,islamofobi alanında çalışmalar yürüten aktivistler katılım sağlayacaklardır.

 

Habere Ait Dökümanlar

Haber Fotoğrafları

efomw_logo_highquality600px-1.png